Vakman in Comfort
Vertrouwd Veelzijdig Vakmanschap

Duurzame energie

Branchevereniging sfeerverwarming SVG beschrijft de groei van consumenten die kiezen voor hernieuwbare energie; steeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte haard of kachel in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkopere en duurzame manier van verwarmen. Het kan tevens bijdragen aan het verlagen van de energiekosten. 

Duurzame energie helpt klimaatveranderingen tegen te gaan en voorkomt dat fossiele energie op raakt. Wetenschap heeft aangetoond dat de co2 die vrijkomt bij verbranding van het hout van de kachel, gelijk gesteld kan worden aan de uitstoot van co2 bij rotting van het hout in de natuur. Daarnaast wordt vanuit de visie van duurzame energie aanplanting van nieuwe bebossing gerealiseerd (welke zorgen voor de omzetting van kooldioxide naar zuurstof) waardoor er geen sprake kan zijn van milieuvervuiling of -beschadiging.

Trends in interieurmode richten zich op de duurzame, maar ook sfeervolle uitstraling van een kachel of haard. Bewustwording van de consument maakt dat deze trends van de verschillende kachel- en haardenfabrikanten binnen sfeerverwarming en zich niet alleen meer richten op het uiterlijk van het interieur dat verfraaid en verwarmd wordt door een kachel of haard. Deze vorm van verwarming past binnen de innovaties en ontwikkelingen van hernieuwbare energie zoals de rijksoverheid voor de komende jaren als beleid aandacht geeft. Men richt zich vooral op deze bewustwording bij de consument.  

Het CBS beschrijft op de website dat er vanaf 2011 al een duidelijke groei zichtbaar is in het gebruik van  hernieuwbare energie in haarden en kachels.

 

 

Barbas Interfocos