Vakman in Comfort
Vertrouwd Veelzijdig Vakmanschap

Rookkanalen

Om goed en veilig uw kachel of haard te laten branden, is een goed werkend en veilig aangelegd rookkanaal essentieel. Zonder een goede schoorsteen kan een kachel niet goed branden, met als resultaat: rook in de kamer en een zwarte kachelruit. Dit is te voorkomen door te zorgen voor de juiste afvoer van rook en aanvoer van zuurstof.

De kosten van het installeren van een rookkanaal hangt af van de omstandigheden in uw huis en voor welke type houtkachel u kiest. Wanneer u al een geschikt rookkanaal heeft zijn de kosten van de pijp van de kachel tot de aansluiting aan het kanaal maar beperkt. Wanneer  er een volledig nieuw rookkanaal aangelegd moet worden is dit arbeidsintensiever. U kunt rekening houden met het gegeven dat het niet ongebruikelijk is dat de kosten van het rookkanaal hoger zijn de kosten van de aanschaf van de kachel.

Om een indicatie van de kosten te krijgen kunt u het beste een offerte laten maken, zodat uw specifieke situatie goed bekeken en geoffreerd kan worden. 

 

Vic Installatie kan voor u de volgende rookkanalen installeren:

  1. RVS dubbelwandige rookkanalen voor houtkachels

  2. RVS flexibele afvoerbuizen voor houtkachels en gashaarden

  3. RVS concentrische rookkanalen voor gashaarden

  4. RVS rookkanalen voor de aansluiting van uw pizza oven

Wenst u meer informatie over de werkzaamheden of wilt u weten wat de kosten voor u zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

 

Onderstaande foto-impressie geeft een beeld van gerealiseerde rookgaskanalen.

E-mailen
Bellen
Map
Info